Şekerpare Kayısı Fidanı ve Meyve Özellikleri
Şekerpare Kayısı çeşidi hem sofralık hem kurutmalık özellikleri olan yerli çeşitlerimiz arasında yer alır. Ağaçları yayvan ve kuvvetli gelişir. Meyveleri 25-30 gr. Ağırlığında meyvede sap çukuru tarafı düz, karın çizgisi belirgin, meyve kabuğu sarı, turuncu olup belirgin kırmızı yanak yapar. Şekerpare Kayısı çeşidinin meyve eti sarımtırak turuncu, sulu, tatlıdır ve. aromalıdır. Yarma bir çeşit olup çekirdek orta iri ve uzun Akdeniz Bölgesinde Haziran ayının 2. haftası olgunlaşır. Ülkemizin birinde değişik kayısı çeşitlerine Şekerpare ismi verilmekle birlikte Iğdır Şekerparesi en tanınmış olanıdır. Ağaç şekli yayvan olup kuvvetli büyür. Ağaçları yüksek verimlidir.
Gönderilecek Kayısı Fidanı Teknik Bilgileri
-Şekerpare Kayısı Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların toplama budama, ilaçlama, toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşum noktası aşağıdan yapılmış olup aşı yaşı 1'dir.
-Hasat Zamanı: Haziran ayı 2. haftası içerisinde.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
-Şekerpare Kayısı Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma dikimi yapılabilir.
-Şekerpare Kayısı Fidanı Üretimi: Kayısı fidanı üretiminde yongalı göz , dilcikli aşı veya t göz aşı yöntemleri kullanılmaktadır.
-Kayısı Fidanı Anacı: Kayısı fidanları genelde yabani kayısı fidanı çöğürleri üzerine aşılama yapılmaktadır.
-Kayısı Fidan Durumu: saksılı 12 ay dikilebilir
-
Kargoya Veriliş
- Aynı Gün İçerisinde Kargoya Verilir
-
Kargo Firması
- Yurtiçi Kargo
-
Kargo Çıkış Bölgesi
- Mersin
-
Teslimat Detayları
- Aynı Gün İçerisinde Kargoya Verilir
-
İade/İptal Detayları
- İade Kabul Etmiyoruz